Kakitangan Kementerian Pertahanan wajib sertai Askar Wataniah

 
KUALA LUMPUR: Kementerian Pertahanan mengarahkan semua pegawai dan kakitangan awamnya menyertai Askar Wataniah (AW), mulai semalam.

Menterinya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata beliau dan Timbalannya, Datuk Dr Abdul Latif Ahmad akan menyertai pasukan itu dan menyasarkan seratus peratus pegawai serta kakitangan awam yang layak mengikut jejak langkah mereka.

“Ini bagi menggarap satu tujuan supaya kita orang awam memahami dan merasai denyut nadi serta degup jantung pegawai dan anggota tentera.

 

“Kita juga berasakan perlu diwujudkan jalinan antara pegawai dan anggota tentera bersama pegawai dan anggota kakitangan awam,” katanya pada majlis perhimpunan bulanan kementerian di sini, semalam.

Pada majlis itu juga Ahmad Zahid menerima sijil MS MS ISO 9001/2000 daripada Pengarah Urusan Sirim QAS International Sdn Bhd, Datuk Mariani Mohamed dan kemudian menyampaikannya kepada Setiausaha Bahagian Pembangunan kementerian, Nordin Ahmad dan Setiausaha Bahagian Perolehan, Nazri Siron.

Ahmad Zahid yang ditemui kemudian berkata, arahan itu berkuat kuasa semalam dan pekeliling mengenainya akan dikeluarkan kepada semua golongan berkenaan, kecuali mereka yang mempunyai alasan kukuh seperti masalah kesihatan atau tidak cukup syarat.

Advertisements

~ oleh silamgemilang di Mei 19, 2009.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: